Prima pagină > politica > „Treziți-vă! Asta nu e România noastră!”

„Treziți-vă! Asta nu e România noastră!”

Manifestul generației Facebook: „Treziți-vă! Asta nu e România noastră!”
Dana Dobre, Lucian Davidescu

Nu rezonează cu stilul corporate al sutelor de clienţi, manageri străini de multinaţionale, pe care i-a ajutat în ultimii cinci ani să se mute în România. Nu ar vrea să vadă politicieni nici la televizor, nici pe afişe, nici pe buletinul de vot. Se întâlneşte cu sistemul administrativ doar o dată pe lună, pe 25, când trebuie să-şi vireze impozitele la Fisc. Dar nu se aşteaptă la nimic în schimbul banilor. Însă când, pentru prima dată, nu a reuşit să îşi plătească la timp impozitele, s-a trezit cu conturile blocate. Atunci a “deschis ochii” şi a văzut cum arată România şi cum este condusă. A pus totul într-o scrisoare deschisă.

Articolul complet pe standard.ro.

Şi link către grupul de pe Facebook.


>DOUĂ ROMÂNII!
Suntem blocaţi, inerţi, paralizaţi, privind la două Românii: România LOR – hoţii, corupţii, agramaţii, tupeiştii – şi România NOASTRĂ – a oamenilor cinstiţi, muncitori, pregătiţi, integri, capabili, tineri şi deştepţi. Suntem dezamăgiţi, obosiţi, paralizaţi în plan politic, menţinuţi în această stare de inerţie, în mod premeditat, de clasa politică, mulţumită de faptul că noi am încetat să mai reacţionăm şi nu facem decât să ne vedem de treaba noastră şi să ne plătim cuminţi taxele, mulţumindu-ne să ne plângem şi să înjurăm. Nimeni nu mai vrea să riște, am devenit spectatori la ceea ce ni se întâmplă.[…]

Anunțuri
 1. rocada
  August 29, 2009 la 19:06

  de acord cu tot si suntem multi care avem aceleasi sentimente. Nu spun opinii deoarece in fata evidentei nu mai putem vorbi de opinii(pro sau contra, oricare ar fi).
  Decat sa comentam noi cu noi de ce sa nu facem ceva mult mai la indemana. Societatea nu se shimba prin comentarii si nici in perioade scurte. la fel si mentalitatile.
  In lipsa unei societati civile organizate si in lipsa liderilor la ce sa ne asteptam sau ce am putea face? Nimic. Singurele organizate-sindicatele- tac si se duc cuminti la negocieri…
  Postati-va pe masina afise cu textul:
  JOS DICTATURA SI HARABABURA
  eu am mai adaugat si JOS BASESCU si JOS UDREA , fiind „chestiunile” cele mai urgente precum si atitudinile cele mai jignitoare, as spune umilitoare pt oricine mai detine un minimum de inteligenta/a fost lipit in interior pe geamul din spate.
  ganditi-va daca s-ar umple macar Bucurestiul de afise.
  Este o forma de protest mai vizibila si practicabila(cum am spus in lipsa unei organizari), asa ca „dati sfor in tara”. Nu este o utopie. Stiu ca nu va schimba nimic iar Lor nu le va pasa, in schimb ne-am simti mai putin PROSTI.
  Mass-media freamata, sesizarile si dezvaluirile curg iar populatia tace. Ce ar mai fi de comentat?

  • August 30, 2009 la 17:54

   Stiu ca nu va schimba nimic iar Lor nu le va pasa, in schimb ne-am simti mai putin PROSTI.

   dacă nu schimbă nimic şi nu-i pasă nimănui, nu prea văd de ce m-aş simţi mai puţin prost. eu chiar îmi doresc să se schimbe ceva, şi anume legea electorală să-mi permită să dau un vot negativ. care să fie valid, să fie contabilizat şi să producă efecte.

 2. rocada
  Septembrie 3, 2009 la 14:28

  cum crezi ca cetateni neorganizati pot propune persoane sau legi cand noi nu ne putem mobiliza sa ne lipim niste afise ca sa „dam glas” unei reactii. cred ca nu realizati importanta unui gest de masa, vizibil, este ca o miscare de strada. Dar vad ca toti se cred politicieni sau revolutionari.
  A-propos de vot in alb, in negru sau altfel, este evident ca timpul este prea scurt pentru a face ceva ca sa nu mai fim fortati sa votam negativ. de ce suntem fortati? Pentru ca daca nu reactionam ni se vor propune in continuare(nu-i asa, se vede cu ochiu liber ca suntem tacuti si docili, de ce n-ar face-o?)aceeasi corupti,sau neprofesionisti, sau iresponsabili. Daca s-ar face prin orice mijloace(adica fiecare dupa posibilitati) presiune atunci vor fi obligati sa ne propuna si alte variante8de oameni) macar mai putin patati daca nu mai buni.
  Acum(la tine) am vazut ca a aparut svet pe standard.ro. Ma intreb cum? De cand cu blogul observ cata lume se agita si de cat timp, cu toate acestea, ca sa vezi, nu stiu cum se face ca apare acesta madam direct la vedere si invitata si la Antena. Nu te strafulgera nicio intrebare? Cum de nu te afli tu in locul ei? Sau altii…

  • Septembrie 6, 2009 la 17:28

   timpul este prea scurt pentru alegerile din toamna asta, dar, aşa cum spuneam şi într-un alt comentariu, demersul meu nu se referă strict la alegerile astea, ci la alegeri în general.
   presupun că alexandra svet a apărut pe standard.ro şi la antena 3 ca urmare a unei campanii începute cu mai mult timp în urmă pe facebook. nu-mi doresc să fiu în locul ei, nu am ambiţii politice.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: