Prima pagină > din presa, electorale > Guvernul va dota secţiile de votare „speciale” cu camere video

Guvernul va dota secţiile de votare „speciale” cu camere video

Articol în Gândul:

BIG BROTHER Internele au conceput un plan de măsuri specifice pentru contracararea Operaţiunii Autobuzul

Guvernul le ia şcolarilor camerele video ca să sperie hoţii la urnă

de Liliana RUSE, Florin NEGRUŢIU | 31 AUGUST 2009
Guvernul va dota secţiile de votare „speciale” cu camere video, pentru a detecta votul multiplu. Pentru că n-are bani să achiziţioneze 3.500 de astfel de camere, ministrul de Interne Dan Nica le va „împrumuta” din laboratoarele de informatică ale şcolarilor

Speriaţi că vor fi furaţi la vot „de ceilalţi”, pesediştii şi pedeliştii au decis să supravegheze video secţiile de votare unde se va vota pe liste suplimentare. În mod bizar, ei n-au eliminat din legea electorală ceea ce au numit „sursa răului” – adică listele suplimentare -, în schimb au venit cu o măsură de operetă: achiziţionarea a 3.500 de camere web, amplasate în secţiile speciale, de la nivel de comună, la nivel de Bucureşti.

[…]

Ca să creeze senzaţia că autorităţile vor controla tot, în aceste secţii speciale vor fi instalate „mijloace de înregistrare video”, în speţă camere web, „pentru a se evita cheltuieli prea mari”, mijloace care să poată furniza şi probele necesare în eventualitatea unui vot dublu.

[…]

Cât costă toată afacerea? „Nu costă nimic”, spune Dan Nica: „Bani nu există. În bugetul de alegeri nu există nicio sumă alocată camerelor”. Şi aici ministrul a oferit soluţia: va împrumuta camerele din laboratoarele şcolare de informatică, care, din informaţiile ministrului de Interne, ar poseda aparatura necesară detectării fraudelor la vot. Oricum, a adăugat Dan Nica, web-camerele vor fi puse mai mult „ca metodă de sperietură”, ceea ce e mai important e declaraţia pe proprie răspundere pe care fiecare votant de pe listele suplimentare va trebui să o dea că nu şi-a exprimat dreptul fundamental şi în altă parte.

„Deci camerele vor fi mijloc de probă, pentru că, dacă avem două declaraţii pe proprie răspundere date de aceeaşi persoană, îl vom putea şi vedea, şi, în al doilea rând, vor fi metodă de sperietură”.

Colegii din PSD i-au ţinut isonul ministrului. Liviu Dragnea a dat asigurări că cine va vrea să fure la urnă votând de mai multe ori „îşi asumă un risc foarte mare”.

Articolul complet, aici.

Doresc să aduc la cunoştinţa domnului Guvern că niste camere web puse prin secţiile de votare, fără a fi conectate la nimic, nu numai că nu înregistrează nimic, dar nici măcar nu descurajează pe nimeni. Adică potenţialul infractor fie ştie ce e ăla un webcam şi ştie că nu funcţionează dacă n-are cu cine comunica, fie habar n-are ce-i ăla webcam şi, prin urmare, îl doare undeva dacă vede o chestie mică pe o masă.

A, aveţi de gând să le conectaţi? Şi atunci cum rămâne cu „nu costă nimic”?

Sper că totuşi a fost o glumă, nu o soluţie serioasă. Sau poate au înţeles greşit ziariştii de la Gândul. Sper, dar nu cred.

O fi de râs? O fi de plâns?

Reclame
  1. septembrie 1, 2009 la 00:30

    interesant !

    • septembrie 1, 2009 la 20:53

      mulţumesc pentru vizită. 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: