Prima pagină > democraţie, din presa > 20 de ani de la Brucan, plus 10-20 de la Ţiriac.

20 de ani de la Brucan, plus 10-20 de la Ţiriac.

Ţiriac e de părere că

…ar trebui sa existe un singur partid, un singur lider, care sa aiba controlul total, sau sa existe o guvernare fara partide, in care sa fie alesi cei mai buni oameni de la fiecare grupare politica si din fiecare domeniu in parte.

„Cand ai toata puterea in mana, poti sa faci diferenta. Ma uit la Spania, acum 20 de ani era in urma Romaniei in general. A avut norocul sa aiba doi conducatori, care au avut o mana forte, au guvernat cu partidele lor si au facut tara sa progreseze. E adevarat, au si luat de la Bruxelles de sapte ori cat o sa luam noi de acum incolo”, a spus Tiriac.

Am găsit-o la Deceneu, care, la rândul lui, a preluat-o  de pe bloombiz.ro. Mi s-a parut halucinant ca la 20 de ani de la revoluţie să ni se explice avantajul dictaturii.

Numai că am găsit in Gândul ştirea completă. Ţiriac nu vorbeşte de partidul unic, ci doar de faptul că „Defectul guvernării actuale constă în faptul că este de coaliţie.” „Cred că sunt două posibilităţi în România: ori un guvern naţional, uită partide, uită tot, ia-i pe cei mai buni de oriunde şi nu da posturi pe partide, ci dă posturi pe capacităţi, ori dacă nu, un guvern minoritar, chiar dacă nu ajunge la 51%, ca să conducă ţara cum trebuie şi pe urmă ăsta trebuie tras la răspundere”. Fără a fi scos din context, sună cu totul altfel, nu-i aşa?

Posturi pe capacităţi? La noi?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: